Hoe krijg je alle koppen van twee fuserende organisaties dezelfde kant op? Stap 1: een inspirerende locatie voor de brainstorm!

Een strategiesessie en een brainstorm van twee fuserende organisaties; Villa Rietvink is het decor voor veel verschillende zakelijke evenementen. Josephine Spaan, eigenaar van Het Klantenbedrijf dat de brainstormsessie leidde, vertelt meer over haar ervaringen!

Vergaderen in de avond
De brainstormsessie was ‘s avonds, dus de managementteams van beide bedrijven kwamen rond 17:30 aan bij Villa Rietvink. “Daar werden we hartelijk ontvangen met heerlijke broodjes, soep en een warme snack. Omdat we nog een hele avond voor de boeg hadden, kozen we voor een snelle hap in plaats van een uitgebreid diner. Na het lekkere eten stond alles in de brainstormruimte al klaar voor onze sessie en konden we meteen beginnen.”

Concentreren in een inspirerende ruimte
De strategiesessie had als doel om samen met het management een eenduidige visie te ontwikkelen voor één centraal Klant Contact Center. “Dit hebben we gedaan door aan iedereen te vragen hoe ze het KCC over twee jaar graag zouden zien. Vervolgens bedachten we met zijn allen stappen om daar te komen. Deze strategie werkt altijd erg goed om een bedrijfsplan te maken voor de komende jaren”, vertelt Josephine. “Doordat we in een inspirerende ruimte waren en er steeds voor ons werd gezorgd, konden we ons goed concentreren op de vergadering.”

Goede ligging aan de snelweg!
“Villa Rietvink was heel geschikt voor ons evenement. De ligging is goed en de locatie is voor iedereen goed bereikbaar. Toevallig bevindt Villa Rietvink zich precies tussen de twee fuserende bedrijven in” vertelt Josephine. “We konden parkeren op de parkeerplaatsen en werden heel warm welkom geheten. Niks was teveel! Bovendien heeft de locatie alle faciliteiten die wij nodig hadden. We zijn echt ontzorgd!”

Verbaasd over wat we hebben bereikt
“Tijdens de brainstormsessie kregen we koffie met iets lekkers en aan het eind hebben we met zijn allen nageborreld in de sfeervolle lobby. We konden terugkijken op een succesvolle meeting en het managementteam was positief verrast over wat ze in één avond hadden bereikt!” Ook over het personeel was Josephine goed te spreken. “Het personeel was erg vriendelijk, we voelden ons meteen helemaal thuis! We komen hier zeker nog eens terug!”

 

Samen de beste keuze maken?

Wij zetten graag onze ervaring in.